Bursa Forklift Ehliyeti – Bursa Forklift Ehliyet Fiyatları

Bursa Forklift Ehliyeti – Bursa Forklift Ehliyet Fiyatları

Forklift, mutlaka işin uzmanı tarafından kullanılması gereken bir iş makinesidir. Yanlış kullanımda kazalara sebebiyet veren bu aracı kullanmak belli bir deneyim, tecrübe ve ehliyet gerektirir. Forklift ehliyeti de bu kapsamda bu aracı kullanmak isteyen sürücülerin almak zorunda oldukları bir belgedir.

Forklift bazı sektörlerde kullanılması zorunlu olan bir araç olmasının yanı sıra bu aracı kullanan kişinin de mutlaka bu ehliyete sahip olması gerekir. Kişiye yeni kazanç yolları da açabilecek olan bu ehliyeti almak için pek çok kişinin de sürücü kursuna kaydolduğunu görebiliyoruz. 

Forklift ehliyetini alabilmek için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan bir sürücü kursuna yazılmak gerekir. Bursa forklift ehliyet kursları kayıt işlemi esnasında aşağıdaki şartların yerine getirilmiş olmasını ister.

·      18 yaşını oldurmuş olmak

·      En az 8 yıl eğitim almış olmak

·      Hükümlü olmamak,

·      Sağlık kontrollerinden geçmiş ve herhangi bir sağlık engelinin olmadığını gösteren rapora sahip olmak.

Forklift Belgesi İçin Hangi Evraklar İstenir?

Forklift ehliyeti almak isteyen sürücülerin aşağıdaki belgeleri eksiksiz olarak Bursa forklift ehliyeti veren kurslardan birine teslim etmesi gerekir.

·      8.sınıf mezunu olduğunu gösteren diploma

·      Belgeyi alacak kişinin 10 adet vesikalık fotoğrafı. Fotoğrafın yeni olması zorunludur.

·      Sabıkalı olmadığını ispatlayan, sabıka kaydı. e-devlet sisteminden sabıka kaydına ulaşmak mümkündür.

·      Sadece beden değil, kişinin ruh sağlığının da yerinde olduğuna dair sağlık belgesi.

Forklift Ehliyet Bursa

Forklift ehliyeti, G sınıfı ehliyet olarak geçer. G sınıfı ehliyetlerin verilme nedeni yalnızca iş makineleri kullanılabilmesini sağlamaktır. Forklift ehliyeti alan bir kişi iş makinelerini ister kapalı ister açık alanlarda, inşaatlarda ya da depolarda kullanabilirler. G sınıfı ehliyet alan bir sürücünün kullanacağı iş makineleri şunlardır:

·      Forklift,

·      Kazıcı,

·      Greyder,

·      Kepçe,

·      Dozer,

·      Silindir,

·      Transporter

Bursa Forklift Ehliyet Fiyatı

Bursa forklift ehliyet fiyatı seçtiğiniz kursa göre belirlenir. Çünkü kurs dışında da ödemeniz gereken bazı ücretler söz konusu olacaktır. Bursa forklift ehliyet fiyatı sizin için en uygun olana yazıldıktan sonra kurs süreciniz başlamış olacaktır.

Forklift ehliyet veren kurslar Bursa veya herhangi bir ilçesi olsun iyi seçilmesi gerekir. Çünkü kurs süreciniz aynı zamanda sizin ehliyeti alıp almamanızı da belirleyecektir. Kaliteli eğitim veren bir sürücü kursu size ehliyet sürecinde bilmeniz gereken her konuda yardımcı olacaktır. Forklift ehliyet nasıl alınır Bursa halkının merak ettiği konular arasında yer alır. Aşağıda neler yapılması gerektiği belirtilmiştir.

Forklift Ehliyeti Alma Süreci Nasıldır?

Sürücü kursunun sizden istediği evrakları tamamladıktan sonra artık sürücü kursuna kayıt işleminizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Kursta öncelikli olarak teorik eğitim süreci tamamlanır ve ardından direksiyon eğitimi verilir. Tüm eğitim süreçlerinin tamamlanmasından sonra girdiğiniz teorik ve direksiyon sınavından başarılı olmanız halinde forklift ehliyeti almaya hak kazanmış olursunuz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz konular hakkında detaylı bilgilere https://www.bursasurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.